Stap 1: Als jullie niet verder komen, kan het goed zijn dat jullie nog niet alle informatie gecombineerd hebben. Check of jullie als team uit elk item (politiebericht, vakantiekaart, foto en visitekaartje) informatie hebben gehaald. Nog niet? Dan weet je wat je te doen staat.
Stap 2: Komen jullie nog steeds niet verder? Bekijk de hints hieronder per item.
Politiebericht
Hierin staat een aanwijzing in welke richting de auto met Liese erin is vertrokken. Door deze informatie te combineren met het adres op de vakantiekaart, weten jullie waar jullie Liese ongeveer moeten zoeken. Het is handig om hierbij Google Maps te gebruiken (maps.google.nl).
Vakantiekaart
De voorkant vormt een belangrijke aanwijzing naar de plaats waar Liese is. Op de achterkant staat informatie die gecombineerd moet worden met de informatie die verkregen wordt via het visitekaartje.
Visitekaartje
Op het visitekaartje staan 2 belangrijke gegevens van Frenk van Buuren. Dus… neem contact met hem op.
Foto + rode velletje
Bekijk de foto goed. Wat zie je op het beeldscherm? Onderneem actie en gebruik vervolgens het rode velletje om de informatie te lezen. Lukt het nog niet, klik dan op de hint hieronder.
Foto + rode velletje extra hint
Op de foto staat de Instagram-pagina van Liese. Ga hier naar toe, klik op de afbeelding die je ook op het scherm op de foto ziet en houd het rode velletje ervoor. De blauwe letters vormen een boodschap.
Stap 3: Lukt het nog steeds niet? Klik dan hieronder op de oplossing per item:
Politiebericht
De auto is vanuit Amersfoort in noord-oostelijk richting vertrokken. Je weet dus dat je een plaats moet zoeken die ergens in die richting ligt.
Vakantiekaart
Op de voorkant van de vakantiekaart staan 3 putten. Er staat ook ‘Groetjes uit..’ De plaats die dus op de stippellijn moet worden ingevuld is: Putten.
Visitekaartje
Heb je Frenk gemaild? Check dan nog even je ‘ongewenste e-mail’. Je hebt namelijk als het goed is een automatisch antwoord van hem ontvangen.
Visitekaartje extra hint
Als je Frenk belt, krijg je een voicemail met het bericht dat je hem een mailtje moet sturen. Als je dit vervolgens doet, krijg je een automatisch antwoord van Frenk met daarin een deel van een webadres. Ook vertelt Frenk dat Liese door Enrico is meegenomen naar het vakantiehuisje van zijn ouders. Op de kaart: ‘Groetjes uit..’ staat op de achterkant dat Frenk op vakantie is met Enrico en nog een paar jongens en dat ze in een gratis huisje zitten. Dit is een hint naar dat ze niet voor het huisje hoeven te betalen omdat deze van de ouders van Enrico is.
Visitekaartje: geef de oplossing
Ik kan Frenk geen mail sturen, laat me het automatische antwoord zien: Helaas ben ik niet aanwezig. Ik ben druk op jacht naar geld. Het is mijn eigen schuld. Ik had nooit met Enrico in zee moeten gaan. Nu is Liese de dupe. En MOET ik het geld vanavond terugbetalen. Ik ben bang voor wat er anders met Liese kan gebeuren. Als jij mij wilt helpen? Enrico heeft Liese meegenomen. Ik denk naar het vakantiehuisje van zijn ouders. Iets anders kan ik niet bedenken. Misschien heb je hier nog wat aan: ************.***/waarisliese
Foto + rode velletje
De instagram-pagina van Liese is: instagram.com/liesevanbuuren
Foto + rode velletje: geef de oplossing
Wanneer je het rode velletje op Instagram voor de afbeelding houdt die ook op de foto te zien is, zie je de tekst: ‘Zoek verder op nieuwemorgen.com/***********’ met daarbij tussenhaakjes de informatie dat een deel van het webadres ontbreekt. Het andere deel van het webadres is te vinden in het automatische antwoord van Frenk van Buuren als je hem een mail stuurt.