Hulp nodig?
Klik op onderstaande informatie voor uitleg en hints.
Stap 1: Kies de envelop waar jullie een hint bij willen.
Stap 2: Kies het probleem waar jullie tegenaan lopen.

(PS. Klik alleen op de hints als je die echt nodig hebt.)

Envelop 1 – Puzzels

We snappen niet wat de bedoeling is

Er zijn in totaal 6 puzzels. De uitkomst van elke puzzel is een cijfer. Op het hoesje met het codeslot zit een sticker. Hierop staan 3 sommetjes.

Door de uitkomsten van de puzzels in de sommetjes te voegen, ontstaat van boven naar beneden een code. Deze code moet ingevoerd worden in het codeslot.

De code doet het niet

Stap 1: Check of alle puzzels goed zijn opgelost en reken de sommetjes opnieuw uit.
Werkt het nog steeds niet, ga dan naar stap 2.

Stap 2: Check hieronder de oplossingen van de puzzels. Komen jullie getallen overeen? Zo ja, ga dan naar stap 3. Niet? Reken de sommetjes dan uit met onderstaande getallen.

Oplossingen puzzels
Rood: 4
Geel: 9
Blauw: 12
Groen: 6
Roze: 17
Oranje: 1

Stap 3: Jullie hebben de juiste code ingevoerd, maar het werkt nog steeds niet. Klik dan op onderstaande symbool en open het hoesje en codeslot online.

Open hoesje
In het hoesje zit het visitekaartje van huisschilder Frenk van Buuren.

Envelop 2 – Aanwijzingen

We snappen niet wat de bedoeling is
Jullie hebben als team samen 3 enveloppen met nummer 2 op de voorkant. De informatie uit de enveloppen bestaat uit een politiebericht, een vakantiekaart en een foto met een rood transparant velletje. Combineer de informatie die jullie kunnen vinden in het politiebericht, met de vakantiekaart en met de foto. O, en vergeet ook het visitekaartje uit het sleutelhoesje niet.

We komen niet verder
Stap 1: Als jullie niet verder komen, kan het goed zijn dat jullie nog niet alle informatie gecombineerd hebben. Check of jullie als team uit elk item (politiebericht, vakantiekaart, foto en visitekaartje) informatie hebben gehaald. Nog niet? Dan weet je wat je te doen staat.
Stap 2: Komen jullie nog steeds niet verder? Bekijk de hints hieronder per item.
Politiebericht
Hierin staat een aanwijzing in welke richting de auto met Liese erin is vertrokken. Door deze informatie te combineren met het adres op de vakantiekaart, weten jullie waar jullie Liese ongeveer moeten zoeken. Het is handig om hierbij Google Maps te gebruiken (maps.google.nl).
Vakantiekaart
De voorkant vormt een belangrijke aanwijzing naar de plaats waar Liese is. Op de achterkant staat informatie die gecombineerd moet worden met de informatie die verkregen wordt via het visitekaartje.
Visitekaartje
Op het visitekaartje staan 2 belangrijke gegevens van Frenk van Buuren. Dus… neem contact met hem op.
Foto + rode velletje
Bekijk de foto goed. Wat zie je op het beeldscherm? Onderneem actie en gebruik vervolgens het rode velletje om de informatie te lezen. Lukt het nog niet, klik dan op de hint hieronder.
Foto + rode velletje extra hint
Op de foto staat de Instagram-pagina van Liese. Ga hier naar toe, klik op de afbeelding die je ook op het scherm op de foto ziet en houd het rode velletje ervoor. De blauwe letters vormen een boodschap.
Stap 3: Lukt het nog steeds niet? Klik dan hieronder op de oplossing per item:
Politiebericht
De auto is vanuit Amersfoort in noord-oostelijk richting vertrokken. Je weet dus dat je een plaats moet zoeken die ergens in die richting ligt.
Vakantiekaart
Op de voorkant van de vakantiekaart staan 3 putten. Er staat ook ‘Groetjes uit..’ De plaats die dus op de stippellijn moet worden ingevuld is: Putten.
Visitekaartje
Heb je Frenk gemaild? Check dan nog even je ‘ongewenste e-mail’. Je hebt namelijk als het goed is een automatisch antwoord van hem ontvangen.
Visitekaartje extra hint
Als je Frenk belt, krijg je een voicemail met het bericht dat je hem een mailtje moet sturen. Als je dit vervolgens doet, krijg je een automatisch antwoord van Frenk met daarin een deel van een webadres. Ook vertelt Frenk dat Liese door Enrico is meegenomen naar het vakantiehuisje van zijn ouders. Op de kaart: ‘Groetjes uit..’ staat op de achterkant dat Frenk op vakantie is met Enrico en nog een paar jongens en dat ze in een gratis huisje zitten. Dit is een hint naar dat ze niet voor het huisje hoeven te betalen omdat deze van de ouders van Enrico is.
Visitekaartje: geef de oplossing
Ik kan Frenk geen mail sturen, laat me het automatische antwoord zien: Helaas ben ik niet aanwezig. Ik ben druk op jacht naar geld. Het is mijn eigen schuld. Ik had nooit met Enrico in zee moeten gaan. Nu is Liese de dupe. En MOET ik het geld vanavond terugbetalen. Ik ben bang voor wat er anders met Liese kan gebeuren. Als jij mij wilt helpen? Enrico heeft Liese meegenomen. Ik denk naar het vakantiehuisje van zijn ouders. Iets anders kan ik niet bedenken. Misschien heb je hier nog wat aan: ************.***/waarisliese
Foto + rode velletje
De instagram-pagina van Liese is: instagram.com/liesevanbuuren
Foto + rode velletje: geef de oplossing
Wanneer je het rode velletje op Instagram voor de afbeelding houdt die ook op de foto te zien is, zie je de tekst: ‘Zoek verder op nieuwemorgen.com/***********’ met daarbij tussenhaakjes de informatie dat een deel van het webadres ontbreekt. Het andere deel van het webadres is te vinden in het automatische antwoord van Frenk van Buuren als je hem een mail stuurt.

Envelop 3 – Adreskaartjes

We snappen niet wat de bedoeling is
Jullie zijn nu heel dicht bij het oplossen van de vraag: Waar is Liese? De laatste stap is niet heel moeilijk, maar soms moet je wel even anders denken. Kijk goed wat jullie hebben ontvangen: 4 adreskaartjes en 2 touwtjes. Probeer deze 6 items te combineren.

We snappen het nog niet
Stap 1: Gebruik de link die te vinden is op de webpagina: nieuwemorgen.com/waarisliese. Deze zit verstopt in een klein, zwart woord van 5 letters.
Stap 2: Weten jullie het nog steeds niet? Elke hint hieronder geeft meer informatie om jullie naar de oplossing te brengen.
Begin bij ‘hint 1’, en klik pas op ‘hint 2’ als ‘hint 1’ jullie niet verder helpt.
Hint 1
Klik op het woordje ‘Kaart’ op de webpagina: nieuwemorgen.com/waarisliese. Lukt dit niet? Ga dan naar maps.google.nl en zoek Putten op.
Hint 2
Voer de 4 adressen in in Google Maps (maps.google.nl). Hierdoor ontstaat een soort 4 hoek. Combineer vervolgens de adressen door de touwtjes ertussen te leggen/houden. Hierdoor ontstaat een kruis…
Hint 3
De plek waar beide touwtjes kruizen is de plek waar Liese verblijft.
Hint 4
Liese verblijft in Vakantiehuis Peppelenboom. Wat is het adres van dit vakantiehuis?
Hint 5
Het adres van het vakantiehuis is: Oude Garderenseweg 40.

We hebben het adres gevonden, maar wat nu?
Stap 1: Op de webpagina: nieuwemorgen.com/waarisliese staat een aanwijzing wat jullie met het adres moeten doen.
Stap 2: Komen jullie er nog niet uit? Klik hieronder op ‘hint 1’. Klik pas op ‘hint 2’ als jullie echt niet verder komen met ‘hint 1’.
Hint 1
Vul de link in die onderaan de pagina nieuwemorgen.com/waarisliese staat.
Hint 2
De link is: nieuwemorgen.com/typ het adres waar liese is. Of te wel. Typ:nieuwemorgen.com/ en dan het adres wat jullie hebben gevonden. Let op: gebruik kleine letters en geen spaties of streepjes. Gewoon de straatnaam en het huisnummer direct achter elkaar.
Hint 3
Typ: nieuwemorgen.com/oudegarderenseweg40